geluiden

geluiden zijn er best veel om ons heen sommige heb je zelf in de hand en sommige niet.

Het is best lastig al je overprikkeld bent en je hebt erg veel last van geluiden . Wand hoe ga je daar mee om.

Maar eerst hoe veel geluiden zijn er eigenlijk om ons heen. Nu zit ik dus te typen en de waterkoker is nu net klaar dat is geluid 1 , de koelkast hoor ik op de achter grond geluid 2, de klok tikt zachtjes nu maak deze gelukkig niet zo heel veel geluid . terwijl ik aan het typen ben registreer ik dat mijn armbanden af en toe de tafel raken. Nu is op het moment de radio of tv uit. Maar als zoon of man beneden zijn kan het zijn dat die aan zijn dus ook voor geluid zorgen .

Natuurlijk zijn dit normaal leef geluiden . Maar helaas wordt het allemaal geregistreerd en op geslagen

Normaal op goede dagen staat de geluidsknop op normale volume in me hoofd maar als ik over prikkel bent staat het vol uit .

zeg als je tussen 1 en 10 moet kiezen. Op goede dagen als alles rustig is staat de geluidsknop op 3 0f 4 ligt aan welk geluid . maar op het moment dat ik overprikkeld bent staat geluid op 10 en lukt haast niet om het zachter te zetten meerdere geluiden is dus echt super lastig

Dus als ik nu na buiten ga hoor ik vogels gezellig , auto lang razen minder leuk en als er mensen zijn veel gepraat en dat komt al een grote lawaai golf binnen . Kost een berg energie om me te consenteren op dingen .

gelukkig woon ik vrij rustig bijna buiten af dus er is wel ruimte voor rust . Maar helaas boodschappen moeten gebeuren . de geluiden in de winkel . zoemen van apparatuur, mensen die kletsen , winkelwagentjes die lang komen, soms staat er ook muziek op de achter grond. alle boodschappen binnen en bij de Kasse kan je gelukkig lezen wat er staat. wand door gevolg kan ik soms met moeite de kassa juffrouw verstaan om dat je in de lawaai golf verdwijnt .

we staan eigenlijk niet stil bij. Maar op het moment dat je dat je gevoelig voor geluid bent merk je dat je zodra je wakker bent dus al in aanraking komt met geluid. Bij mij begint het dus met de wekker die gaat omdat ik op moet staan voor mijn zoon die naar school moet.

we kunnen helaas niet alle geluid uit zetten en het is er gewoon. Maar gelukkig sommige dingen kunnen we wel iets mee doen. Soms is het ook maar accepteren dat het zo is en af en toe stil plekje op zoeken en even tot rust komen.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord