prikkels en informatie

Het is niet dat ik je niet wil zien , Het is niet dat ik je niet wil horen . Of dat ik niet ergens heen wil .

Maar soms ben ik te moe , of het te druk om me heen met mensen of zijn er te veel geluiden en kan ik het niet overzien

Er zijn veel prikkels buiten af die ik waar neem en die zorgen dat ik af geleidt wordt of waar door ik onrustig of erg moe van wordt.

Laten we beginnen met winkelen. Boodschappen doen is niet echt mijn hobby maar zijn wel dingen die gedaan moet worden.

Ik ga dan ook het liefs in de ochtend dan is het nog het rustigst in de winkel. zonder mijn boodschappenlijstje zal ik de helft vergeten

wat komt er allemaal op me af en dat moet ik verwerken . Het geluid, soms staat er een radio aan , mensen die praten. dan het licht van de winkel niet echt prettig

mensen om me heen die de schappen aan het in pakken zijn . .

Als ik moe ben wordt alle geluid twee keer zo erg. Ik heb alle concentratie nodig om de dingen te halen en de juiste routen in de winkel zo dat ik niks vergeet. Dat gaat goed. zijn ze dingen aan het veranderen ben ik twee keer zo lang bezig

ja dan kan het gebeuren dat ik je niet ziet als je langs me loopt . je gaat op in

alle prikkels die ik binnen krijgt.

thuis gekomen moet ik eerst zitten om bij te komen en tot rust te komen voordat ik mijn boodschappen uit kan pakken

Als ik een gesprek heb met meerdere mensen wat ik moet onthouden dat laat ik het altijd opschrijven . gewoon omdat ik niet alles onthou wat er precies gezegd wordt . vaak achter af valt het wel mee. Maar heb soms het gevoel dat ik het allemaal niet kan volgen . vooral als er veel door elkaar gepraat wordt.

Op verjaardagen en feestjes zeg ik vaak tegen andere als ze iets willen zeggen tegen me dat ze me aan moeten tikken. wand het kan heel goed zijn dat ik je anders niet goed versta . Er kom dan te veel geluid op me af.

Ook als ik op school plein sta van mijn zoon en het is heel druk om me heen . dat gebeurd het wel eens dat ik mijn zoon niet goed hoort. Er lastig soms . Ook voor hem omdat hij de vraag moet herhalen.

Of als dan een ouder wat tegen me zegt moet ik me goed consenteren wat ze zeggen. Dit zie je niet wand het gaan nu bij mij vanzelf . Maar het kost wel energie

en als ik heel moe ben nemen mijn oor suizen zo erg toe dat ik niet eens goed kan verstaan wat andere tegen me zeggen . Nu is dat vaak voor mij een teken dat ik even stapje terug moet doen en rustig aan moet doen.

De hele dag neem ik prikkels waar. soms heel bewust en soms op de achter grond. zelf in stilte neem ik dingen waar. Al is maar hoe mijn kleding aan voelt of het tikken van de klok.

Door weten wat het is kan ik het los laten en het na de achter grond brengen , sommige geluiden zijn vertrouwd en neem je niet meer waar

Maar als iets nieuws is dan lijkt weer een hele opgave.

bv we hadden tijdje terug een nieuwe koelkast moeten kopen. die maakte natuurlijk een ander geluid. Nou ik dacht even dat ik gek werd van dat ding. Nu ben ik er aan gewent en vind nog niet fijn als hij aanslaat maar ik kan met het geluid omgaan

zo ben ik de hele dag bezig met prikkels en informatie omdat te plaatsen en te verwerken.

Het blijft een hele uitdaging maar in de loopt de tijd om er bewust er van te zijn dat het energie kost weet ik ook dat ik niet alles te gelijk moet doen .

en ik geef aan wat andere kunnen doen als ze me willen spreken even aan tikken of even na me toe lopen. Zo dat ik ook weet dat ze iets willen zeggen.

Maak me nu minder druk als het wel gebeurd als ik iemand niet hoor of zie.

Het is niet dat ik het niet wil maar soms gaat alles op in de prikkel massa

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord