Zware Periode

Vorig jaar 18 April is mijn moeder overleden na een lange zieke geweest zijn. Ze was zelf 1 April jarig een bijzondere dag die je niet vergeet. We zijn daar nog heen geweest en ik ben 17 april samen met mijn man en zoon bij me moeder geweest om afscheid te nemen ik ben bij haar gebleven . Even alleen samen met mijn moeder.

Het was een zware periode voor mij .op dat moment kwam er erg veel op mij af, dingen die geregeld moesten worden. Zo wel rond om de begrafenis van mijn moeder als de zorgen om mijn zoon die alle steun nodig heeft. Gelukkig kon hij bij vrienden terecht waar hij zich thuis voelt.

Dat was als een zorg minder. Maar als nog wist ik niet of ik sterk genoeg was om alles te doen.

Ik wist wel wat voor mij erg moeilijk is en waar ik rekening mee moest houden.

Me moeder had kanker en ging achter uit en had veel pijn. Maar na maten ze slechter werd was ze nog steeds heel sterk. Samen met me moeder heb ik met haar de dingen kunnen door nemen. Wat ik kon doen . Maar ook wat andere konden overnemen . Omdat het voor mij te zwaar is of te lastig is

Het waren zware gesprekken en als dochter wil je veel meer . Maar ik wist ook dat ik echt niet wist hoe ik er door heen zou komen.

Toen mijn moeder overleed . Was alles netjes geregeld. En kreeg ik hulp van familie En vrienden. De zorg die ik had was dat de erfenis goed verdeeld werdt en dat we huis leeg achter laten.

Maar alles was netjes op papier gezet en zorgde er voor dat ik rustig kon blijven.

Verder vrienden van mij moeder hebben de papieren en de crematie geregeld . En andere administratieve dingen wat best veel is en waar ik erg dankbaar voor bent.

Het was een zware periode En erg emotioneel.

Maar ik ben er goed door heen gekomen, er is een moment even geweest dat ik het echt niet meer zag zitten En dat het even allemaal te veel werdt

Maar het waren ook drukken en lange dagen om alles op orde te brengen. Ik denk regelmatig aan mijn lieve moeder. Die ondanks haar leven Altijd positief en vrolijk in het leven stond

wat ik mee heb gekregen van haar . En ook dat er altijd wel een moment is je dag is dat je kan lachen hoe zwaar je leven ook kan zijn .

Dit is bijzondere boodschap die ik aan iedereen mee zal wil geven

Mijn lieve moeder

Iedereen vond het knap hoe ik er door heen kwam en voor mij gevoel was het meer van ja ik moest wel . Maar nu achter af denk ik. Ja ze hebben gelijk. Ik had dit zelf niet verwacht maar ik heb het maar mooi wel gedaan

Ik heb het wel gedaan met hulp en daar ben ik natuurlijk heel dankbaar voor. Ik weet dat mijn moeder heel trots op me is als ze nu na me kijkt en

weet dat ze altijd over me zal waken.

Plaats als eerste een reactie

Geef een antwoord